Roep om rechtvaardigheid - Recht en onrecht in de kunst uit de Nederlanden (1450-1650)

€39.50 Free shipping (Benelux)
Description
Details

Prestigieuze topwerken uit de Bourgondische Nederlanden tonen het universele streven naar rechtvaardigheid

Dit boek belicht de rijke en fascinerende wisselwerking tussen kunst, de praktijk van de rechtspraak en het idee van rechtvaardigheid in de gebieden die onder de jurisdictie van de Grote Raad van Mechelen hebben gestaan in de hoogdagen van deze instelling.

Kunstwerken uit de Bourgondische Nederlanden van het midden van de vijftiende tot het midden van de zeventiende eeuw worden gesitueerd in de woelige juridische, politieke en culturele context waarin ze zijn ontstaan: de vereniging van de Nederlanden, het steeds absolutistischer wordende bestuur van keizer Karel V, de Reformatie en de Opstand tegen Spanje.

Roep om rechtvaardigheid toont aan hoe deze kunstwerken op een krachtige manier een van de meest universele menselijke verlangens zichtbaar hebben gemaakt: het streven naar rechtvaardigheid.

Met prestigieuze topwerken van onder meer Quinten Massijs, Maarten van Heemskerck, Pieter Bruegel de Oude, Maarten de Vos, Peter Paul Rubens, Antoon van Dyck en Philippe de Champaigne.

Publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Hof van Busleyden in Mechelen (23 maart – 24 juni 2018), in het kader van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN, in samenwerking met het KMSKA.

  • 29,1 x 24,2 cm
  • 240 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 743 3

Related books